Podcastconcept voor het Spaarne Gasthuis  Verhalen uit het ziekenhuis   

Als er in één organisatie veel verhalen leven, dan is het wel in het Spaarne Gasthuis. Dit topklinische ziekenhuis biedt zorg aan de inwoners in de regio’s Haarlemmermeer en Zuid-Kennemerland. Vaak wil je van de verhalen uit het ziekenhuis meer weten. Dat maakt ze uitermate geschikt als podcast.  

Zoals het verhaal van Arie Boesveld, één van de eerste coronapatiënten op de IC van het Spaarne Gasthuis. Hij werd in slaap gebracht en ontwaakte pas na meer dan 5 weken. Hoe heeft zijn ziekteproces beleefd en hoe gaat het nu met Arie? Maar ook het verhaal van zorgassistent Nathalie Fransen over wat een luisterend oor voor patiënten betekent. Of het verhaal achter het tekort aan verpleegkundigen. Waarom verlaat 43% van de nieuw afgestuurde HBO-verpleegkundigen binnen twee jaar hun vak? Catherina van Oostveen, principal investigator bij het Spaarne Gasthuis, vertelt hoe zij naar oplossingen zoekt.  

De podcast is er primair om de onderlinge verbinding tussen collega’s te versterken. Voor een genuanceerde blik binnen de muren van het Spaarne Gasthuis mag ook de buitenwereld meeluisteren. Wij dachten mee over het format waarin de verhalen het best gedeeld konden worden.

Hartslag

Van medewerkers voor medewerkers, werd de insteek van de podcast. Medewerkers vertellen in estafette-format hoe hun baan hun hart sneller laat kloppen. Dat spreekt ook uit de titel die we voor de podcast verzonnen: Hartslag. Aan het begin van de coronacrisis ging de podcast live. In de eerste aflevering vertelt een verpleegkundige, die vanaf het eerste uur meedraaide op de corona-unit, haar verhaal.  

Luister nu

We maakten de communicatiematerialen voor het promoten van de nieuwe podcast bij medewerkers en bezoekers. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor de technische inrichting bij de verschillende aanbieders waar deze podcast te beluisteren is.  

Nieuwsgierig? 

Luister eens binnen de muren van het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 12 afleveringen gemaakt. Je vindt de podcast Hartslag via Soundcloud, Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. 

Diensten die we hierbij inzetten

Cases Bekijk meer

Wil je graag internal branding of heb je een vraag voor ons?

Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken