fbpx

Internal branding Kenniscentrum Sport & BewegenKernwaarden in beweging 

Nederland fitter maken, dat doet Kenniscentrum Sport & Bewegen. Zij maken kennis over het belang van sporten uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar voor professionals. In het verleden zijn kernwaarden opgesteld. Medewerkers kenden de waarden wel, maar ze werden niet geleefd. Het Kenniscentrum Sport & Bewegen riep een werkgroep in het leven om de kernwaarden opnieuw scherp te stellen. BuroDirigo werd samen met mediabureau Van Luyken gevraagd hiervoor een aanpak te ontwikkelen en sparringpartner te zijn.  

In dialoog met alle medewerkers   

We stelden een gefaseerde aanpak voor waarin de samenwerking met alle medewerkers centraal stond. In de werkgroep deden mensen vanuit verschillende teams en met uiteenlopende functies mee. Hiermee was de dialoog over internal branding van het begin tot het einde representatief voor de hele organisatie.  

Workhops voor een gedeelde beleving

Aan de al bestaande kernwaarden gaven medewerkers betekenis in onze kernwaarden-workshops. Een kernwaardenmeetlat hielp daarbij. Want wat gebeurt er als je te veel of te weinig van een waarde toepast in je werk? Ook kwamen in brainstorms meerdere suggesties voor een derde kernwaarde aan het licht. Naast de al bestaande waarden deskundig, verbonden en betrokken koos de organisatie als derde kernwaarde: onpartijdig. Door zo samen met medewerkers scherp te stellen, ontstond een gedeelde beleving bij de kernwaarden.  

“Kernwaarden doen er pas toe, als medewerkers ze als handvatten gebruiken voor hoe ze hun werk kunnen doen. Want het zijn de mensen van je bedrijf, die het merk maken.” 

Alisa Post, oprichter en strateeg 

Inspirerend merkboek

Voor medewerkers maakten we een inspirerend merkboek dat de betekenis van de kernwaarden beschrijft. De vragen in het merkboek dagen medewerkers uit na te denken over hoe ze de kernwaarden in hun dagelijkse werk kunnen toepassen. Hoe houden we de kernwaarden levend na de workshops? We schreven een implementatieplan met interventies die de kernwaarden in beweging houden.

Diensten die we hierbij inzetten

Cases Bekijk meer

Wil je graag internal branding of heb je een vraag voor ons?

Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken
×

Hej!

Leuk dat je ons appt! Stel ons gerust een vraag of zeg gewoon even gedag 👋🏻

× Stel ons een vraag