fbpx

Deze teams deden het!De kracht van Escape Team Training

Teameffort

‘Teamwork makes the dream work!’ ‘Sterke banden, sterke resultaten’. ‘Harmonie ontstaat niet door uniformiteit, maar door variatie in tonen’. Prachtige citaten, toch? Maar hoe realiseren we dit? How does our teamwork make the dream work? Nou, onder andere door elkaar goed te kennen: door elkaars sterke punten, communicatiestijlen én voorkeuren te begrijpen. Dat ondervonden ook twee heel verschillende teams die we onlangs mochten begeleiden: Onest Digital Agency (als onderdeel van hun teambuilding-dag) en het juridische team van Woningcorporatie De Alliantie. Deze teams deden mee aan onze Escape Team Training. Deze unieke teamactiviteit bieden we aan in samenwerking met de uitdagende en historische escape room Escape Haarlem. Ons doel? Teams op een leuke en ontspannen manier begeleiden bij het ontdekken van ieders vaardigheden. Niet alleen om jezelf beter te leren kennen, maar ook je teamleden. Want alleen dan kun je de optimale werkwijze ontdekken van het team als geheel.

DISC profilering

Voorafgaand aan de training hebben we alle deelnemers een vragenlijst gestuurd om hun persoonlijkheidsprofiel te kunnen bepalen volgens de DISC-methode. Deze tool helpt bij het begrijpen en categoriseren van gedragsvoorkeuren in profielen als Dominant (D), Invloedrijk (I), Stabiel (S) en Consciëntieus (C). Elk profiel vertegenwoordigt verschillende gedragsstijlen en voorkeuren – een waardevolle bron van inzicht voor het team. Het helpt je begrijpen hoe je communiceert, geeft inzicht in je gedrag onder stress en hoe je met feedback omgaat. Daarnaast laat het je drijfveren en connectie met anderen zien én geeft inzicht in de veranderkracht van jou en je collega’s (voor de overzichtelijkheid volgen we de rest van het artikel het team van Onest Digital Agency).

De dag begint...

In Haarlem worden alle deelnemers hartelijk ontvangen bij de sfeervolle lunchroom Meneer Frans, die zich in hetzelfde pand als Escape Haarlem bevindt. De koffie staat klaar en iedereen neemt plaats aan de grote tafel. Na een korte introductie ontvangen de deelnemers de boekjes met de persoonlijke DISC-profielen. Voor het team is dit een moment van opwinding… en ook een beetje spanning. Stap voor stap duiken we in de profielen en zien we hoe het team zich verrassend openstelt. Het klopt gewoon! Tijdens het gesprek beseffen de teamleden hoe goed de verschillende profielstijlen elkaar aanvullen en samen een solide teamdynamiek creëren.

Hierna gaan we door naar een waarderingsoefening: de complimentendouche. Iedereen schrijft op basis van DISC-gecodeerde eigenschapskaarten de meest passende complimenten voor elkaar op. Terwijl de positieve energie stroomt, genieten we van de heerlijke lunch die door Meneer Frans wordt geserveerd.

Van ontsnapping naar kracht

Na een triomfantelijke ontsnapping uit de escaperooms duiken we met beide teams in een analyse van hun samenwerkingsdynamiek. Waar waren zij sterk in en waar is groeipotentieel? Feedback is altijd gericht op het vergroten van effectiviteit en plezier om zo de samenwerking te verbeteren. Terwijl de teams nog even nagenieten van hun prestaties, sluiten we de dag af met een samenvatting en moedigen we deze energieke groep aan om deze fijne teamspirit vast te houden. Ook geven wij nog wat tips en trucs om de samenwerking waar mogelijk verder te verbeteren.

Een team-uitje met inhoud

De Escape Team Training van Buro Dirigo combineert DISC-inzichten met spanning voor een dag vol plezier, spanning, leren en connectie. Het is de leukste manier om de dynamiek en het groeipotentieel van je team te optimaliseren. Is dit ook iets voor jouw organisatie? Bekijk hier alle mogelijkheden en tarieven.

Diensten die we hierbij inzetten

Cases Bekijk meer

Wil je graag onboarding of heb je een vraag voor ons?

Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken
×

Hej!

Leuk dat je ons appt! Stel ons gerust een vraag of zeg gewoon even gedag 👋🏻

× Stel ons een vraag