fbpx

Welkom KarlijnWaar of niet waar?

Waar of niet waar? Maak kennis met onze nieuwste collega Karlijn via zes stellingen die we aan haar voorlegden. Karlijn is begin januari bij Buro Dirigo gestart als communicatieadviseur.

 

1. Karlijn was te laat met haar sollicitatie bij Buro Dirigo en viste daarom aanvankelijk naast het net.

Waar of niet waar? Klik hier
Karlijn: “Haha, ja dit klopt inderdaad. Ik zag de vacature van Buro Dirigo voorbij komen op LinkedIn en was gelijk enthousiast. “Wat een leuk bureau om voor te werken! Het sprak me enorm aan dat Dirigo veel maatschappelijke organisaties in het klantportfolio heeft. Ik wil met mijn werk graag echt iets toevoegen. Gelukkig bleek de vacature pas net gesloten en was er ruimte om toch op gesprek te komen. De eerste ontmoeting met Alisa voelde meteen goed en na een leuke kennismaking met de rest van het team had ik mega veel zin om te starten.”

2. Karlijn wilde op de middelbare school psychiater worden en heeft daarom Geneeskunde gestudeerd.

Waar of niet waar? Klik hier
Karlijn: “Zeker is dit waar. Ik kom uit een familie waarin zo ongeveer iedereen in de zorg werkt. Daarom leek het mij logisch ook die kant op te gaan. Direct na de middelbare school ben ik dus Geneeskunde in Utrecht gaan studeren. Al snel kwam ik erachter dat ik liever creatiever bezig ben. De switch naar de wereld van de communicatie is een van mijn beste keuzes geweest. In mijn vorige baan was ik als marketing communicatie specialist bij een grote not-for-profit organisatie goed op mijn plek. De wereld van communicatie is echt mijn wereld.”

3. Voor vragen over artificial intelligence en gepersonaliseerde data moet je bij Karlijn zijn.

Waar of niet waar? Klik hier
Karlijn: “Ehm… laten we zeggen ‘nog niet waar’. Want hoewel de technologische ontwikkelingen in ons vak mij intrigeren, zou ik mezelf hier (nog) geen specialist in noemen. Ik probeer op de hoogte te blijven en wil me verder in verdiepen omdat ik verwacht dat AI en gepersonaliseerde data in de toekomst belangrijk worden om de juiste informatie bij de juiste werknemers te krijgen. Overigens ben ik benieuwd hoe snel virtual reality en “The metaverse” geadopteerd zullen worden in organisaties. Vast sneller dan we met elkaar denken!”

4. Karlijn heeft ervaring (internal en employer) branding

Waar of niet waar? Klik hier
Karlijn: “Mijn werkervaring is best breed en ik verwacht dat dit voor de klanten van Buro Dirigo goed van pas komt. Mijn aanpak is altijd eerst nadenken en dan doen en dat lijkt goed te passen bij de dienstverlening van Dirigo, die gedegen en pragmatisch op mij overkomt. Het liefst werk ik aan afwisselende projecten, van het ontwikkelen van een strategie of een concept tot het organiseren van (interne en externe) events of het begeleiden van communicatieproducties. Is dat een waar of een niet waar? Nodig me anders uit voor een project en oordeel dan zelf maar 😉.”

6. Voor een nieuwe offerte benader je natuurlijk Karlijn

Waar of niet waar? Klik hier
Karlijn: “Oeh, een gewetensvraag! Want ik zal gerust offertes gaan maken als opdrachtgevers een vraagstuk of briefing bij me neerleggen. Wel ik zal dan ALTIJD eerst een collega laten meekijken. Want voor de oplettende lezer: we zijn van vraag 4 naar vraag 6 gesprongen. Een sterke aanwijzing naar mijn dyscalculie ‘handicap’. Dyscalculie is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Ik heb er inmiddels goed mee leren omgaan (ctrl. C, crtl. V!!). En gelukkig werk in niet in de accountancy en heb ik al gemerkt dat mijn collega Kitty juist een kei is in kloppende cijfers. Op naar teamwork dus. En daarmee is deze stelling dus gewoon waar.”

7. Een uit de hand gelopen hobby van Karlijn is het bezoeken van zoveel mogelijk sterrenrestaurants in de Benelux.

Waar of niet waar? Klik hier
Karlijn: “Was dat maar waar! Maar nee, want hoewel ik uit het Bourgondische zuiden kom, zijn sterrenrestaurants niet aan mij besteed. Liever ga ik lekker casual een wijntje drinken met vrienden. En tegenwoordig vind ik ‘uit lunchen gaan’ ook een goed alternatief voor ’s avonds dineren. Sinds ik in april moeder geworden ben van zoon Moos, is vroeg naar bed het nieuwe uitslapen 😉

Wat wél een uit de hand gelopen hobby begint te worden is het spelen van escaperooms. Ik denk dat ik er inmiddels al zo’n twintig heb gedaan, zo leuk!  Escaperooms zijn net speeltuinen voor volwassenen waarbij de tijd vliegt. Mijn drie favoriete escape rooms tot nu toe zijn The Dome, Corpse Inc. & De conciërge. Ik heb bij Buro Dirigo nog een grote escaperoom fan getroffen… Wie zou dat zijn?

Overigens lijkt het me super om het spelelement van escaperooms een keer in te zetten als communicatiemiddel voor organisaties. Ik denk dat spelenderwijs door middel van een experience een boodschap heel goed kan blijven hangen. Waar toch?”

Alisa Post
Oprichter/eigenaar, strateeg, trainer
Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken
×

Hej!

Leuk dat je ons appt! Stel ons gerust een vraag of zeg gewoon even gedag 👋🏻

× Stel ons een vraag