Waarderingsboost voor medewerkers Spaarne Gasthuis'Jij maakt het verschil'

Periode van stabilisatie

Het Spaarne Gasthuis is hét ziekenhuis voor inwoners van de regio Haarlem-Hoofddorp. Met drie ziekenhuizen en zo’n 4.000 medewerkers is het voor veel mensen de eerste plek om naartoe te gaan voor een behandeling. Ten tijde van COVID hebben de medewerkers, net als op andere plekken in de zorg, het verschil gemaakt. Dat ze dat daarvoor al deden en nu nog steeds doen, was één van de redenen voor een waarderingboost. Buro Dirigo werd gevraagd voor concept en creatie.

Jij maakt het verschil

Het laatste kwartaal van het jaar kenmerkt zich door het grote aantal communicatiemomenten richting medewerkers. Door dit conceptmatig aan te pakken, werd een versnippering van boodschappen en stijlen te voorkomen. We kozen voor de pay-off ‘Jij maakt het verschil’, waarmee we dicht bij één van de koerspijlers ‘Mensen maken het verschil’ bleven.

Het team communicatie van het Spaarne Gasthuis was meteen enthousiast:

“Ik krijg hier in het team veel positieve reacties op het concept en de ansichtkaarten. Deel je dat bij jullie? Na al dat krap gepland werk is dat wel leuk voor de makers om te weten!”

Veel geregel en snel schakelen

De communicatiemomenten in deze waarderingsboost volgden elkaar snel op, dus er moest snel geschakeld worden. Als start van de campagne kregen alle medewerkers begin december een chocoladeletter met gedicht, een boekje met de missie & visie van het ziekenhuis en een begeleidende brief.

Daarnaast ontwikkelden wij een setje ansichtkaarten waarmee collega’s naar elkaar hun waardering konden uitspreken (“Jij maakt het verschil omdat…”).

Aandacht vasthouden

Na deze introductie van het thema gingen de kaarten al snel rond in het ziekenhuis. Ter vergroting van de zichtbaarheid ontwikkelden we een aantal subtiele middelen waarmee we het ‘Jij maakt het verschil’-gevoel konden vasthouden. Bijzonder gewaardeerd werden de spiegelstickers in de medewerkerstoiletten. Deze zorgden voor een grappig, onverwacht moment van bevestiging voor wie op een drukke werkdag even de spiegel keek.

Consequent en herkenbaar

Alle opvolgende communicatiemomenten in december waren steeds in dezelfde campagnestijl; Een kerstkaart voor medewerkers in de tas die zij kregen op de kerstmarkt, een digitale kerstgroet van de Raad van Bestuur, de aankondiging van de nieuwjaarsreceptie en de wikkel om Tony’s Chocolonely-repen als bedankje voor betrokkenen.

Verschilmakers

Een belangrijk onderdeel van de campagne waren de video’s waarin medewerkers een collega in het zonnetje zetten. De presentatie hiervan was in handen van Magdalena, een medewerker van het  Spaarne Gasthuis die ook een uitstekende vliegende reporter bleek te zijn. Gewapend met een filmploeg en een enorme kaart ging ze op zoek naar de ‘verschilmakers’ in het ziekenhuis. Eenmaal op locatie kon de schrijver van de kaart aan zijn of haar collega persoonlijk toelichten waarom deze persoon het verschil maakte. Het leverde een aantal mooie en ontroerende verhalen op.

De video’s werden gedeeld op een speciale campagnepagina op het intranet van het Spaarne Gasthuis. Hier was alle informatie rond ‘Jij maakt het verschil’ te vinden. Ook konden vanuit hier de kaarten worden gedownload om digitaal te versturen.

Klap op de vuurpijl

Op de nieuwjaarsreceptie kwamen alle elementen van de waarderingsboost op feestelijke wijze bij elkaar. Naast een prominente plek voor het het campagnebeeld op het scherm werd er veelvuldig verwezen naar ‘Jij maakt het verschil’ in verschillende speeches. Daarna volgde een compilatie van de verschilmakers-video’s, met als klap op de vuurpijl een knallend optreden van de Spaarne Gasthuis-band. De zaal deinde mee op hun interpretatie van het bekende nummer ‘’Zij maakt het verschil’ van De Poema’s, wat in zowel muzikaal als communicatief opzicht een hit mag worden genoemd.

Diensten die we hierbij inzetten

Cases Bekijk meer

Wil je graag internal branding of heb je een vraag voor ons?

Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken