fbpx

Wervingscampagne Brandweer KennemerlandParttime superhelden gezocht

Brandweer Kennemerland heeft 20 brandweerposten in de Veiligheidsregio Kennemerland. En of het nu gaat om brand blussen, een kat uit de boom halen of preventie: naast de vaste krachten draaien ze dag en nacht op ruim 500 parttime brandweermannen/-vrouwen. Toch is deze bezetting nog niet voldoende en zijn er meer parttimers nodig. Brandweer Kennemerland zocht een partner om een vlammende wervingscampagne te ontwikkelen. Buro Dirigo gleed van de daalmast en stond paraat! 

Parttime superhelden  

We ontwikkelden een aantal uiteenlopende concepten. Brandweer Kennemerland koos voor het concept ‘parttime superhelden gezocht’. Zes parttimers werden het gezicht van de campagne; in hun rol als brandweerman/-vrouw én als superheld. Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een dier in nood helpt, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Met verrassend beeld spraken we een doelgroep aan die avontuurlijk is, mentaal én fysiek fit is en houdt van een uitdaging.  

“Ons beroep lijkt aan de buitenkant misschien op een mannenberoep. Maar niets is minder waar. Het brandweervak, zowel warm én koud als beroeps én vrijwillig, is een uitdagend en mooi vak. Oók voor vrouwen. Sterker nog, we hebben juist vrouwen nodig, want zij zorgen voor diversiteit en verandering.”

Brandweer Kennemerland

Mannen én vrouwen  

In de campagne vertellen zes brandweermannen -en vrouwen waarom zij zich parttime bij de brandweer inzetten voor een veilige regio. Brandweer Kennemerland wilde de diversiteit binnen de brandweer laten zien.  

Van start!

Eind september 2018 ging de wervingscampagne van start. In de regio Kennemerland en rondom de kazernes zijn driehoeksborden geplaatst met de campagnebeelden. Blusauto’s in de regio reden rond met grote campagnestickers, flyers werden verspreid en boven iedere kazerne hing een spandoek met de oproep: parttime superhelden gezocht! De zes heldenverhalen deelden we online voor meer aanloop naar de campagnepagina

“Het belangrijkste is dat ik een hele bijzondere band met mijn maten van het korps heb ontwikkeld. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad, je hebt echt veel steun aan elkaar. Zo’n band kan iedereen gebruiken”.

René Zalm, Brandweer Heemstede 

Diensten die we hierbij inzetten

Cases Bekijk meer

Wil je graag of heb je een vraag voor ons?

Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken
×

Hej!

Leuk dat je ons appt! Stel ons gerust een vraag of zeg gewoon even gedag 👋🏻

× Stel ons een vraag