fbpx

Recordpoging klokluidenLandelijke bekendheid voor Actie Kerkbalans

Ding-dong! Ieder jaar zamelen duizenden vrijwilligers geld in voor hun plaatselijke kerk met de Actie Kerkbalans. De kerk krijgt namelijk geen subsidie: onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en maatschappelijke projecten kosten geld. Actie Kerkbalans helpt kerken bij het organiseren van deze actie met wervingsmaterialen en praktische tips. Weten dat niet alleen jij, maar duizenden vrijwilligers door heel Nederland op hetzelfde moment voor de kerk in actie komen, verbindt en motiveert. Dus stelde Actie Kerkbalans ons de vraag: Hoe kunnen we de landelijke bekendheid voor de actie Kerkbalans vergroten? 

Recordpoging klokluiden

De kerk is van waarde voor onze samenleving. Dat mag gehoord worden! Zo kwamen wij op het idee om de landelijke start van de actie Kerkbalans in 2017 te vieren met een recordpoging klokluiden: zoveel mogelijk klokken tegelijk luiden. 21 januari was het Domplein in Utrecht even van 370 kinderen en (groot)ouders. Onder leiding van het bekende muziek duo Ernst en Bobbie (deze keer zonder ‘de rest’) vestigden zij een nieuw record.  

140 kerken luidden samen actie Kerkbalans in

‘Mijn kerk verbindt’ was het thema van de actie Kerkbalans dat jaar. Een boodschap die we wilden laten doorklinken. Meteen na de recordpoging in Utrecht luidden de klokken van de Domkerk, tegelijk met kerkklokken in meer dan 140 dorpen en steden in het land. Onder anderen Jan Peter Balkenende, Eelco Brinkman, Herman Finkers en bisschop Gerard de Korte luidden de kerkklok in hun eigen woonplaats en onderstreepten de impact van de kerk in Nederland. Het event kreeg positieve exposure in landelijke en regionale media.

Dat was nog niet alles

Naast het concept en de projectorganisatie van de recordpoging en het landelijke event, maakten we alle on- en offline communicatiematerialen die de lokale kerken konden gebruiken voor hun Actie Kerkbalans.  

Diensten die we hierbij inzetten

Cases Bekijk meer

Wil je graag of heb je een vraag voor ons?

Partnerbadge LeadInfo
  • Buro Dirigo
  • Hendrik Figeeweg 1-U
  • 2031 BJ Haarlem
Mensen maken merken
×

Hej!

Leuk dat je ons appt! Stel ons gerust een vraag of zeg gewoon even gedag 👋🏻

× Stel ons een vraag